Limfna drenaža telesa

limfna masažaLimfna drenaža ( dr. Vodder ) je nežna, predvsem pa zelo učinkovita metoda, ki daje novo dimenzijo življenju, zdravju in lepoti Vašega telesa. Uporablja se predvsem za odpravljanje različnih vrst oteklin (edemov ), ki so posledica prekomernega zadrževanja tekočin v medceličnem prostoru. Obstajajo obolenja pri katerih uporabljamo limfno drenažo kot edino tehniko, veliko pa je tudi obolenj, ko jo uporabljamo z ostalimi terapijami.

Vpliva na mišični in živčni sistem, s tem ko sčistimo limfne tokove tudi na imunski sistem ter zmanjšanje oteklin. Limfna drenaža je vrsta masaže, pri kateri terapevt vpliva na limfni sistem s tehnikami gladenja. Limfni sistem je žilni sistem, ki poleg krvnega žilnega sistem skrbi za odstranitev produktov presnove z mesta njihovega nastanka. Med obema sistemoma obstaja kar nekaj razlik, za razumevanje delovanja limfne drenaže je pomembno vedeti, kdaj je limfna drenaža koristna tehnika.

Kdaj priporočamo limfno drenažo?

  • Kadar na obrobju zastaja limfa in se pojavijo se otekline (ponavadi je to spodnji del telesa, ali pa tudi obraz) zaradi zmanjšane mišične aktivnosti, ki so nastale zaradi poškodbe ali katerega drugega procesa.
  • Kadar na obrobju limfa sicer ne zastaja, želimo pa z blagodejno limfno drenažo pospešiti transport med vadbo (ko je telo aktivno delovalo, na primer pri športni aktivnosti) nastalih produktov nazaj v obtok.

Ravno tako kot je dobro vedeti, kdaj je limfna drenaža koristna, je pomembno vedeti, kdaj se limfne drenaže nikakor ne sme izvajati. Pred začetkom izvajanja limfne drenaže je potreben posvet z zdravnikom, da se izognemo neželenim in škodljivim posledicam.

Povpraševanje ali naročanje

 

Izkoristite promocijski popust za vse laserske terapije

Ob nakupu paketa prejmete popust + 1 tretma GRATIS!!!  Info >