Laser Fotona

Lasersko odstranjevanje dlačic

Dlake odstranjujemo z medicinskim laserjem FOTONA Nd: Yag. Laserski žarek selektivno razpoznava pigment v dlaki, se v pigmentu (melaninu) absorbira in toplotno uniči dlako. Laser deluje na mešiček dlake v anageni fazi (obdobju aktivne rasti dlake), ko je dlaka visoko metabolično aktivna in občutljivejša za toploto. Rastni cikel dlak po telesu je različen, odvisen od dela telesa.

Tkivo okrog dlake ostane nepoškodovano, mešiček dlake pa je za vedno uničen. Globina penetracije laserskega žarka dovoljuje uničenje najglobljih foliklov dlake in ne poškoduje kože.

Lasersko odstranjevanje dlak

Odstranjevanje pigmentnih in žilnih nepravilnosti

Za odstranjevanje žilc in žilnih sprememb (hemangiomov) uporabljamo  medicinski Laserski sistem Nd:Yag Fotona. Laserski snop prodre v kožo, kjer ga absorbira pigment hemoglobina v rdečih krvnih telescih in tako povzroči obliteracijo (trajno zaprtje) slednjih. Ta proces imenujemo foto - in termokoagulacija, kar pomeni pretvorbo svetlobne energije v toplotno, ki nato omogoča koagulacijo. Pri tem v žilici poteče postopek koagulacije, ki zaradi selektivnega delovanja laserskega snopa ne spremeni kože.

Zdravljenje aken

Akne so zamašene lojnice, ki se vnamejo, ko je izločanje hormonov neuravnovešeno. Pri mladih je to čas dozorevanja oziroma pubertete, pri odraslih pa v času nosečnosti in stresnih obdobjih.Pojavljajo se na obrazu, prsih in hrbtu. Čezmerna količina in odmrle poroženele celice se kopičijo in ustvarjajo ugodno okolje za razmnoževanje bakterij, ki lahko povzročijo vnetje. Vidne posledice so akne, kot posledica globokega vnetja pa lahko ostanejo brazgotine.

Zdravljenje aken

Lasersko zdravljenje brazgotin, strij ter učvrstitev kože (lifting)

Pomlajevanje kože
Staranje kože je posledica zmanjšane elastičnosti in čvrstosti kože. Glavni vzrok za to, je manjša aktivnost celic fibroblastov, ki izdelujejo kolagen za čvrstost in elastična vlakna za večjo elastičnost kože. Ob povečanju aktivnosti celic se izboljša izgled kože.

Minimalno ablativno fotopomlajevanje in laserski piling
Koža je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice ali epidermisa, usnjice ali dermisa in podkožja ali subdermisa. Povrhnjica ščiti telo pred zunanjimi vplivi, usnjica vsebuje kožne priveske kot so dlačice, znojnice.., podkožje služi kot toplotna zaščita telesa. Osnovni vzrok staranja kože je zmanjšana aktivnost fibroblastov in vezivnega tkiva ter zmanjšana napetost in debelina kolagenskih vlaken v papilarni plasti usnjice. Minimalno ablativno fotopomlajevanje je lahek laserski piling, odstrani se povrhnjica in delno usnjica, iz kožnih priveskov v tednu dni zraste nova povrhnjica. Poškodba kože, ki nastane, spodbudi aktivnost celic, ki izdelajo kolagen. Z nastankom novega kolagena je koža bolj napeta in elastična.

Odstranjevanje gub

Lasersko odstranjevanje gub
Pri laserskem odstranjevanju gub se odstrani povrhnjica, v globjih plasteh kože pa nastanejo mikropoškodbe, ki spodbudijo delovanje fibroblastov in nastanek novega kolagena. Rezultat je na izgled mlajša koža, brez pigmentacij in gub. Povrhnjica se obnovi v enem tednu po posegu. V tem času koža potrebuje posebno nego (večkratno dnevno izpiranje s sterilno tekočino, uporabo posebnih mazil). Rdečica na obsevanih predelih je lahko prisotna še nekaj tednov po posegu.

Hipertrofične brazgotine
Brazgotina je posledica celjenja poškodbe, vnetja ali opekline kože. Pri celjenju, ki poteka brez vnetja je brazgotina odvisna od tipa kože. Posameznik lahko zaceli z nežno, komaj vidno brazgotino ali pa je brazgotina izrazita, rdečkasta, na dotik trda. S pomočjo laserja bomo delovali na območje brazgotine. Po posegu se bo brazgotina zmanjšala, povsem izginila pa ne bo.

Odstranjevanje brazgotin

Zdravljenje glivic in bradavic

fotona

Za zdravljenje glivic na nohtih uporabljamo neablativno metodo z laserskim sistemom Fotona.
Lasersko zdravljenje zahteva nekaj hitrih in zanesljivih postopkov zdravljenja. Laserska svetloba ne vpliva na zdravo tkivo, temveč samo na okuženo območje nohta.
Laserski snop je zasnovan tako, da deluje skozi noht ter uniči glivice pod in v njem. Noht ne postane takoj normalne barve, saj potrebuje nekaj časa, da narastek nohta v celoti preraste prej oboleli del nohta. Metoda zagotavlja dobre rezultate, pomembno pa je, da ta metoda ne povzroča okvar jeter in ledvic, kar se relativno pogosto dogaja pri uporabi sistemskih zdravil.
Če je posteljica nohta zdrava, nov noht zraste v 6–12 mesecih, prvi rezultati pa so vidni že po treh mesecih.

zdravljenje bradavic

4D pomlajevanje obraza

 

ATOPIČNI DERMATITIS - LASERSKO ZDRAVLJENJE

Atopični dermatitis je nenalezljiva kožna bolezen, ki pizadane 10-20% otrok in 2-4-% odraslih. Gre za vnetje kože.

Koža je stalno suha, srbeča in izsušena.

Atopijski dermatitis nima dokazanega vzroka nastanka, prav tako ni zdravila zanj.

Vendar se z laserskim sistemom FOTONA lahko izredno lepo simptome lajšamo oz skrbimo da ne pride do vnetja kože, in posledično do ostalih tegob ki prizadanejo vneto kožo.

Laserski tretma je popolnoma neboleč, varen, primeren za dojenčke, otroke in odrasle. Tretma se izvaja 1x/tedensko. Št.tretmajev določimo glede na velikost in položaj detmatitisa, ter stopnje vnetja

kože.

 

 

 

 

Izkoristite promocijski popust za vse laserske terapije

Ob nakupu paketa prejmete popust + 1 tretma GRATIS!!!  Info >